Start       Info       Översikt       Presentationer       Nya program       Bli medlem       Kontakt

Här kan du se en lista över de senast producerade bildprogrammen i katalogen, men även andra nyheter som har anknytning till bildvisarna och deras program. Klicka på bildvisarens namn så länkas du direkt till hans presentationssida.

Bildvisare

52 Adventures
Gunnika Isaksson-
Lutteman

Lennart & Maria Björklund

Tobias Dahlin

Fredrik Ehrenström

Lennart Gustavsson

Lars-Olof Hallberg

Torleif Halvorsen

Göran Johannesson

Reine Jonsson

Hans Kongbäck

Svante Lysén

Seth Nilsson

Stefan J Nilsson

Proselva,
Peter Lindgren

Ingmar Skogar

Leif Sylvan

 

Nya program

 
 
 2014-11-13
Ingmar Skogar
Ängelholm
Skåne
"Hebriderna - Skottlands spännande övärld"
Vi lämnar kajen i Oban, på Skottlands västkust och seglar iväg ut i en fantastisk arkipelag. Den lilla ön Iona med sin vita sandstrand, lyser grön av saftigt gräs för alla betande får. Här finns den vackra klosterkyrkan Iona Abbey. Efter en klättring upp för sluttningen på ön Lunga hamnar man mitt bland lunnefåglar och toppskarvar. Längst ut i Yttre Hebriderna ligger ögruppen St. Kilda. Här har det bott människor i mer än 2000 år. Ön övergavs dock 1930. Många husgrunder och enorma stengärdsgårdar är bevarade. Fåren betar och på stenrösena sitter stormfåglarna. Ögruppen finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. På ön Stac Lee häckar mer än 60 000 par havssulor.
  
 2014-11-13
Ingmar Skogar
Ängelholm
Skåne
"Everglades - fåglarnas och alligatorernas Florida"
Trädstorkarna flyger i små flockar från sin häckningsplats uppe i träden. De flyger alla åt samma håll, då de vill komma ut i träsket för att fånga fisk och grodor. I samma träddunge häckar också några rosenskedstorkar. Det är första gången på tio år som båda arterna häckar vid denna sjö. Från sjön hörs alligatorernas grymtningar. Plötsligt blir det slagsmål mellan två bjässar. Vattnet sprutar åt alla håll. Uttern har hittat en liten damm, där fisk blivit instängd under torrperioden. Tvättbjörnen återkommer regelbundet till dammen med sin mat. Everglades i södra Florida är den största subtropiska vildmarken i USA. Här övervintrar en stor del av USA:s flyttfåglar.
  
 2014-11-09
Lennart & Maria
Björklund
Vimmerby
Småland
Rapsodi i bild och ton
 
 2014-08-09
Göran Johannesson
Svedala
Skåne

Hjortdjuren – blickfång i våra skogar

Vi följer frilevande rådjur, dovhjortar, kronhjortar och älgar under en hel säsong ute i markerna.

  
 2013-11-23
Ingmar Skogar
Ängelholm
Skåne
Svalbard - arktisk sommar
Fjällräven springer längs strandkanten och i dess mun finns ett ejderägg. Den blir förföljd av två ettriga silvertärnor som gör störtdykningar mot dess huvud. I de små gölarna simmar brednäbbade simsnäppor, i dammen finns lom och praktejder. Blomsterprakten där svalbardsrenen går och betar är riklig. Ute på isen strövar isbjörnsmamman med sina två ungar. En bit därifrån har en björnhane dragit upp en vitval på land och håller på att äta dess späck. En valross ligger och sover på ett isflak, medan en annan kommer uppdykande från vattnet med en stor tångruska runt huvudet. Detta är arktisk sommar.
Bildspelet bygger på sex års fotograferingar och merparten från 2013. Premiär våren 2014.
   
 2013-11-23
Lennart & Maria
Björklund
Vimmerby
Småland
Längtan till ljus och värme
   
 2013-01-07
 Stefan J Nilsson
Halmstad
Halland
Naturens väsen
En vandring genom årstiderna med en blandning av abstrakta fantasieggande bilder och mer traditionella. Till detta har jag valt ut, i mitt tycke, passande musik, vilket ger en helt annan upplevelse än vanliga föredrag. På grund av den kortare längden passar det bra till årsmöten och liknande.
  
 2013-01-07
 Stefan J Nilsson
Halmstad
Halland
Argentina med avsnitt från Chile och Brasilien
Bilder från bl.a. Peninsula Valdés i Patagonien med pingviner och sjölejon, Mount Fitz Roy och Torres del Paine i Anderna, de mångfärgade bergen i Jujuy i nordvästra Argentina och Iguazu, ett av världens största vattenfall på gränsen mellan Brasilien och Argentina.
  
 2013-01-07
 Stefan J Nilsson
Halmstad
Halland
Trandansen vid Hornborgasjön
Upplev ett dygn i gömslet mitt i trandansen.
 
 2012-12-29
 Ingmar Skogar
Ängelholm
Skåne
Yellowstone - världens första nationalpark
I gryningen kommer hundratals bisonoxar vandrande genom Hayden Valley. De är på väg till Yellowstonefloden för att dricka. Tjurarna rullar runt i den torra jorden, dammet runt dem är som en mindre sandstorm. Prärievargen springer längs floden, stannar till och tar ett språng för att fånga en sork. I början av september samlar wapitihjortarna ihop sina harem och brölet hörs kilometervis. Redan 1872 blev denna del av Klippiga bergen i USA avsatt till nationalpark. Den är berömd för sina tio tusen varma källor, många sprutande gejsrar och hisnande vattenfall.
 
2012-11-22
Tobias Dahlin
Nol

Västergötland
Djupets hemligheter - en västsvensk undervattensresa/Hav&Sjö
   
2012-06-30
52 Adventures
Gunnika Isaksson-
Lutteman
Vaxholm
Uppland
52 äventyr på ett år
Ta tillvara helgerna och upplev äventyr på nära håll. Hör Gunnika berätta om sitt år då hon gjorde ett äventyr utomhus varje helg i ett helt år. Vackra bilder, härlig film och inspirerande berättelse!
 
2012-05-05
Lennart Gustavsson
Tranås
Småland
Tåkern med omland
Ett digitalt bildprogram som innehåller mycket fågel, natur samt en del kultur. Men mest är det en presentation av fågelsjön Tåkern.
 
2011-12-02
Fredrik Ehrenström
Gunnilse
Bohuslän
Costa Rica - Isla del Cocas, ett paradis för hajar och dykare
 
2011-12-02
Fredrik Ehrenström
Gunnilse
Bohuslän
Karibiens undervattensvärld - Grand Cayman
 
2011-12-02
Fredrik Ehrenström
Gunnilse
Bohuslän
Röda Havet - Sharm El Sheikh
 
2011-11-26

Ingmar Skogar
Ängelholm
Skåne

Våren i närbild - när Sverige är vackrast
Smältvattnet porlar i bäck och å. Sångsvanarna lämnar sina övervintringsplatser och flyttar mot norr. Några veckor senare flyger tranorna i stora flockar mot Hornborgasjön och snart är det full fart på trandansen. I dikeskanten börjar hästhoven blomma, det dröjer inte länge förrän skogsbacken är full av vitsippor. Björk och bok slår ut sina blad, naturen blir grön över en natt. Gullvivor och orkidéer prunkar och vårfåglarna kommer. Det är vår!
 
2011-11-26

Ingmar Skogar
Ängelholm
Skåne

Sydgeorgien - utpost i södra polarhavet
Sydgeorgien är en av jordens vackraste öar, och en av de mest svårtillgängliga. Valfångststationen Grytviken fick sitt namn efter de många kokkärl som delar av Otto Nordenskjölds expedition fann 1901 – 1903. Sir Ernest Shackleton, en av englands mest berömda polarforskare, ligger begravd här. I grässluttningarna häckar miljontals pingviner, petreller och albatrosser. På stränderna finns mängder av elefantsälar och pälssälar.
 
2011-11-25
Seth Nilsson
Uppsala
Uppland

Tanzania i fokus
Här får du möta masajer, följa med på safari och se skönheten i den vackra afrikanska naturen.

 
2011-11-25
Seth Nilsson
Uppsala
Uppland

Mina bästa fototips
En inspirationsföreläsning om hur du tar bättre bilder, med alltifrån kamerateknik till komposition och ljus.

 
2011-11-22
Lars-Olof Hallberg
Jät
Småland
Fjällbondens avsked
Programmet skildrar tio olika fjällgårdar av de knappt 40 som finns kvar. På gårdarna bor idag sista generationen fjällbönder, människor som sedan länge skulle ha gått i pension men som fortsätter att bruka sina arrendegårdar så länge de orkar och har hälsan. Om 5-10 år lär gårdarna inte finnas kvar, då har fjällbonden tagit avsked för gott.
 
2011-07-18
Leif Sylvan
Ankarsrum
Småland
Den nya, omdesignade  hemsidan för Svenska BildvisningsKatalogen är nu klar och läggs ut, adressen är som förut www.bildvisning.com
 
2010-10-21
Ingmar Skogar
Ängelholm
Skåne
Nya Zeeland - Sveriges motpol
Landet är makalöst vackert med snöklädda berg, djupa fjordar och mäktiga glaciärer. Storstaden Aucklands skyskrapor på Nordön är en kontrast till skogar med jätteormbunkar stora som träd. Sydön har ett av världens mest spektakulära vildmarksområden.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014 Leif Sylvan