Start       Info       Översikt       Presentationer       Nya program       Bli medlem       Kontakt

 

Torleif
Halvorsen

 

Adress Box 24
Ort 520 43  Åsarp
Tel. dagtid 0515-504 12
Tel. kväll 0515-504 12
Mobiltel. 070-371 32 15
Fax.nr. -
E-post mail@teamhalvor.com
Hemsida www.teamhalvor.com
Län Västra Götaland
Landskap Västergötland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verksamhetsområde Efter överenskommelse
Transportsätt Bil 20 kr/mil + moms
Eventuell logi Enligt överenskommelse
Egen utrustning Videoprojektor alternativt upp till 3 diaprojektorer, samt all övrig kringutrustning
Önskemål till arrangören Mörkläggningsbar lokal. Tillgång till lokalen enligt överenskommelse
Upp-/nedmonteringstid C:a 45 min. / 30 min.
Beskattningsform F-skattsedel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Personpresentation

Född 1943, jobbar med foto, reportage, bildbehandling, layout m. m. Reser en hel del i världen och dokumenterar natur och kultur. Flera separat- respektive samlingsutställningar i Sverige av mitt foto. Jag har haft utställningar även utomlands, bl.a. två stycken i Lettland.

Jag tar också en hel del undervattensfoto, en och annan bild från livet under vattenytan ingår ofta i mina bildvisningar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programpresentation

Bildvisningar med föredrag

Tar 45-60 minuter. Genomförs med dubbla projektorer alternativt videoprojektor.
Pris 1500 kronor exkl moms.

"Livet under ytan"
Följ med under ytan i några av världens hav. Filippinerna, Thailand, Röda Havet och flera andra ställen. Och förstås till västerhavet utanför Bohuslän! En annorlunda bildvisning.....

"Kina"
Jättelandet - 20 gånger större än Sverige. Mer än 1,3 miljarder invånare.....
En fantastisk och ibland osannolik blandning av gammalt och nytt.....

"Kap Verde-öarna" 
Femton öar i höjd med Senegal på afrikanska västkusten, 50 mil ute i Atlanten. Sammanlagda ytan som Gotland. Nio av öarna bebodda. Folksagan säger, att när Gud på sjunde dagen tänkte sig att avsluta Skapelsen hade han några smulor kvar på händerna. När han torkade av sig, föll smulorna ned i Atlanten, och vips så fanns Kap Verde-öarna på kartan ......
Fiskare landar sina fångster i färggranna träbåtar - korgar med languster och tonfisk, marlin och svärdfisk lika långa som männen som släpar dem iland. För den som gillar mat från havet är Kap Verde ett ställe att trivas på.

"Vinresa längs Rhen, Mosel och ned i Provence"
Besök på vingårdar. Vinfest med glada människor och mässingsorkester. Loreleiklippan med en otrolig utsikt över Rhen. Provence med vita hästar och svarta tjurar, flamingos och bävrar. Svindlande vyer vid Gorges du Verdon - Europas Grand Canyon.

"Skottland" 
Slott och borgar. Hav, ljunghedar och berg. Tidvattenhamnar. Får och stenmurslandskap. "The Last House" längst upp i norr. Vi följer "The Whiskytrail" längs floden Spey ned mot storsjöodjurets hemmavatten, Loch Ness. Golf på svindlande, vackra naturbanor.

"Kroatien"
Från krigsskadeplats nu tillbaka som turistland. Dubrovnik, Split, Sibernek - Adriatiska havets pärlor. Nationalparker med fantastiska vattenfall. Undervattensbilder från dykningar vid 500-årig romersk galär. Tvättsvamp, bläckfisk och andra av djupens invånare.

"Thailand - Ao Nang på Phukethalvön" 
Sol och värme året runt. Vänliga människor. Men också plantager med odlingar av gummi, ananas, oljepalmer och papaya. Små fiskelägen och fantastiska dykvatten med leopardhaj, muränor och mycket annat.

"Azorerna"
Azorerna - avlägsna öar med ett drag av mystik. En mix av vulkaner, lavaklippor och en otrolig grönska - ett Island i tropisk förpackning. Unika dykvatten där nordlig torsk simmar sida vid sida med tropiska korallfiskar. Bilder både från ovan och under vattnet.

"Brasilien "
Jättelandet. Från Amazonas regnskogar och dess invånare till Pantanals våtmarker. Flodturer med jätteutter och kajman vid kanotkanten. Världens största gnagare – 75 kg capybara – världens största papegoja, världens största stork och mycket, mycket mer

"Cuba
Fallfärdigt i många avseenden, men med härliga, generösa människor. Romens och tobakens förlovade land.

"Ecuador och Galapagos
Från Andernas vulkantoppar ut till Galapagosöarna med sin unika flora och fauna.

"Indien
I tigerns spår. Men också bilder från folket, kulturen och från alla de fantastiska byggnadsverk, som finns i detta stora, folkrika land. Taj Mahal, de erotiska templen i Khajuraho….Nilkrokodiler och ormhalsfåglar.

"Island" 
Island är ett av de resmål jag då och då återvänder till. Jag har färdats mer än 3000 mil på allt från asfalt till rena jeepspår. Vadat med bilen i mer än halvmeterdjupa, strida älvar. Den storslagna ödsligheten i Inlandet, kusten med havet och sina fantastiska fågelberg. Lunnefåglar, grisslor och sulor. Islandshästar och orkidéer….
*

"Lettland" 
Sedan 1991, det år då Baltikum frigjorde sig från det sönderfallande Sovjetväldet, besöker jag Lettland en eller flera gånger varje år. Jag har rest runt i hela landet, bott på bondgårdar, i privathem, till och med på museum(!). Besökt allt från skolor till utrymda sovjetiska raketbaser, där missilerna en gång stod med kärnstridsspetsarna riktade mot väst. Gästat sång- och dansfestivaler. Visste du, att Lettland har världens största samling av folklig poesi?

"Lofoten och Nordkapp" 
En härlig resa över norra Skandinavien. Fjordar, hav, midnattsol. Kaskelotvalarnas hemmavatten.

"Marocko" 
Atlasbergen och Sahara. Kameler och torra öknar, där snyltroten står som en blommande pelare i sanden. Silversmeder och snickare i Gamla Medinan i Fes.

"Mexico"  
Två program , som kan kombineras till ett.
Mayakulturens Mexico. Från Solens Pyramid strax utanför Mexico City genom silverstaden Taxco till offerdammen Cenote Sagrado i den gamla mayastaden Chichen Itza på Yucatanhalvön.
Baha California, den 120 mil långa, smala halvön som löper söderut från amerikanska Kalifornien. En alldeles unik natur, och mötesplats för all världens gråvalar, som kommer hit för att föda varje år. Dyk med sjölejon och möt gigantiska elefantsälar.

"Västra USA"  
Highway 1 från Los Angeles till San Fransisco. Havsuttrar och elefantsälar. Oljepumpar och vinodlingar. Kabelspårvagnar i San Fransisco och Al Capones cell på Alcatraz. En rundtur genom 5 stater från Kaliforniens kuster in till Grand Canyon och Vilda Västernfilmernas vassa berg och torra öknar. Världens största träd och välväxta Yucapalmer.


Föredrag foto

"Jobba med foto"
En berättelse i ord och bild om mitt sätt att arbeta som fotograf. Med massor av bilder från naturen, från företag m.m.


Föredrag natur och miljö

För närvarande finns det två program i denna serie. Varje föredrag sker till bilder och avslutas med ett bildspel. Pris 1500 kr exkl. moms.

"I huvudet på en fotograf - människans fotspår"

Under årens lopp har det växt fram en hel del funderingar kring vår jord och om vårt sätt att leva och vara.
En sommardag gick jag på en halländsk strand och tittade ut mot havet. Det var lågvatten. Så vände jag mig om och upptäckte mina fotspår. Efter en liten stund var de borta, havet hade suddat ut dem. Då kände jag hur en av mina funderingar poppade upp till ytan.
Allt vi gör på vår jord sätter spår. Och de flesta av dem är inte lika lättförgängliga som mina fotspår i sanden.
Föredraget avslutas med bildspelet "Sommar i hemmamarker" och tar c:a 40 min totalt.

"Vatten - det eviga kretsloppet"
En fundering över vatten och hav, och uppslaget till det fick jag när jag stod och spolade upp ett glas med härligt klart och kallt vatten. Det föll ett par droppar på diskbänken. En hängde kvar på kranen: Jag undrade var den kom ifrån ......
Föredraget avslutas med bildspelet "Havet" och tar c:a 35 minuter totalt.

Båda programmen kan med fördel kombineras, gärna med en paus i mitten. Andra kombinationer är förstås också möjliga. Kontakta mig för en diskussion! Kolla bildspelen under rubriken "Bildspel" nedan!


Bildspel

Tar 10-15 minuter. Genomförs med videoprojektor och egen professionell ljudanläggning.
Pris 1500 kronor exkl. moms.
För bildspel i samband med bildvisning, som avslutning exempelvis, blir paketpriset totalt 1400 kronor. 
Specialkomponerad musik, inspelade speakerkommentarer, djur- och fågelläten m m.


"Fågelberget"
- Tar fisken slut? Är det dags att vi människor besinnar oss? En lunnefågel från Islands fågelberg funderar .........

"LIFE

Ett stämningsfullt bildspel på c:a 10 minuter. Det handlar om Livet i alla dess former.

"Sommar i hemmamarker" 
Titeln talar för sig själv…….

"Havet"
Ett budskap från våra världshav och dess invånare. Men också från de som lever i eller i anslutning till havet. Djur, fåglar, människor....
Ett mycket vackert och stämningsfullt program som vill få oss att värna om våra hav. Foto över och under havsytan......

Fler är på gång……

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2013 Leif Sylvan