Start       Info       Översikt       Presentationer       Nya program       Bli medlem       Kontakt

 

Bildvisare

52 Adventures
Gunnika Isaksson-
Lutteman

Lennart & Maria Björklund

Tobias Dahlin

Fredrik Ehrenström

Lennart Gustavsson

Lars-Olof Hallberg

Torleif Halvorsen

Göran Johannesson

Reine Jonsson

Hans Kongbäck

Svante Lysén

Seth Nilsson

Stefan J Nilsson

Proselva,
Peter Lindgren

Ingmar Skogar

Leif Sylvan

Vad är Svenska BildvisningsKatalogen?

 

Visst är det trevligt och underhållande när en kunnig och engagerad bildvisare från Svenska Bildvisningskatalogen kommer på besök. Här är det Lars-Olof Hallberg, mångårig medlem i katalogen, som visar bilder och håller föredrag. Foto: Leif Sylvan.
 

Svenska BildvisningsKatalogen är en internetbaserad katalog där bildvisare (föredragshållare som visar bildprogram, bildspel eller filmer) visar upp vad de har att erbjuda. Flera hundra program finns att välja på i katalogen där natur- och reseberättelser överväger, allt från skildringar av våra svenska djur och landskap till berättelser om exotiska länder i andra världsdelar. Men här finns även program om miljö och klimat, kultur i olika former m.m.
    
Det finns en näst intill outsinlig källa att ösa ur för den som önskar hitta intressanta, spännande, underhållande och lärorika program.


Vem har nytta av Svenska BildvisningsKatalogen?
Studieförbund, folkhögskolor, föreläsningsföreningar, pensionärsorganisationer, fotoklubbar, kyrkor m. fl., kort sagt hela det svenska föreningslivet som ibland eller ofta anlitar föredragshållare till sina samlingar. Samt naturligtvis även företag vid t.ex. personalfester.


Hur engagerar man en bildvisare och vad kostar det?
Varje bildvisare har en egen sida som nås under rubriken Presentationer i menyraden överst på varje sida. Där finns alla kontaktuppgifter som behövs för att nå honom, antingen det gäller brev, mail, fax eller telefon. Där finns också andra intressanta faktauppgifter, som t.ex. vilket verksamhetsområde han har, vilken utrustning han har med sig och naturligtvis en presentation av honom själv.
     När det gäller priset står det utskrivet i anslutning till varje program under menyrubriken Översikt, men det finns också på Presentationssidan. På Presentationssidan finns oftast också en beskrivning av innehållet i programmet. Priset är utan eventuell moms eller arbetsgivaravgift, och kan variera något från fall till fall. Får bildvisaren fler engagemang i närheten kan han kanske ge rabatt. Vissa bildvisare kan också visa flera korta program till samma pris som för ett.
     BildvisningsKatalogen tar INTE ut någon provision eller avgift, alla affärer görs upp direkt mellan beställare och bildvisare.


Vad menas med "***" som står vid vissa program?
Det är en nyhet som innebär att du kan få se smakprov på bilder ur det aktuella programmet. Klicka på de tre stjärnorna eller programmets titel så länkas du över till en bildsida där det finns ett eller flera album, beroende på om bildvisaren har lagt upp visningsbilder från ett eller flera program.
     Välj där vilket album du vill titta på genom att klicka på albumets namn, då visas bilderna och du kan bläddra igenom dem med t.ex. musen eller piltangenterna på ditt skrivbord. För att byta album (om det finns flera), klicka på "Hem" uppe i vänstra hörnet, och välj sedan ett nytt album.
     För att avsluta albumvisningarna och återgå till BildvisningsKatalogen är det bara att klicka på tillbakapilen i din webbläsare, klicka inte på krysset uppe till höger, då stängs hela hemsidan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014 Leif Sylvan