Start       Info       Översikt       Presentationer       Nya program       Bli medlem       Kontakt

 

Leif
Sylvan

 

Adress Skogsvägen 4
Ort 590 90  Ankarsrum
Tel. dagtid 0490-522 35, alt. 0490-533 82
Tel. kväll 0490-522 35
Mobiltel. (070-593 88 71)
Fax.nr. -
E-post leif.sylvan@bildvisning.com
Hemsida www.sylvansfoto.se
Län Kalmar län
Landskap Småland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verksamhetsområde Småland - Östergötland i första hand, i övrigt enligt överenskommelse
Transportsätt Egen bil á 20 kr/mil + moms
Eventuell logi Oftast ej aktuellt, i förekommande fall enligt överenskommelse
Egen utrustning Komplett utrustning för bildspel, inkl. ljusstark Epson videoprojektor i full HD, ljudanläggning, högtalare samt stor filmduk
Önskemål till arrangören Helst mörkläggningsbar lokal (fungerar även med dämpad belysning) och ett fungerande eluttag, tillgång till lokalen 1,5 timmar före visning
Upp-/nedmonteringstid C:a 60 min. / 30 min.
Beskattningsform F-skatt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Personpresentation

En mycket mer omfattande presentation av mig och min verksamhet finns på min nya hemsida www.sylvansfoto.se !

Jag är född 1956, började fotografera i mitten av 70-talet, och blev tidigt intresserad av naturfoto. Jag är i princip självlärd som fotograf förutom tre kurser i Experimentell Naturfotografering för Terje Hellesö 1991 - 1993.

Jag mottar priset som Årets Nordmann i Sverige av norske ambassadören Ketil Börde


I början av 90-talet köpte jag en bildspelsutrustning och har sedan dess producerat ett antal naturprogram, bl.a. från Svalbard, Norge och svenska fjällen. 1996 köpte Norska Turistbyrån in förkortade versioner av mina bildspel om Norge och använde dessa som reklam för Norge i ett flertal länder ute i Europa.

För mina fotografiska insatser tilldelades jag som förste svensk utmärkelsen "Årets Nordmann i Sverige"
av den norske ambassadören, vid en ceremoni på Karlbergs slott på norska nationaldagen 17 maj 1997.

Periodvis har jag också under åren deltagit i en del riksomfattande fototävlingar. 1994 vann jag naturklassen i Nordiska Fotosalongen, och i andra tävlingar har jag bl.a. vunnit en kryssningsresa och en resa till Afrika.

Under senare år har jag även ägnat mig en del åt dokumentärfoto. När t.ex. Ankarsrums Bruk fyllde 350 år 2005 fotograferade jag under året samtliga de c:a 180 anställda och deras arbetsplatser. Från det materialet valde jag ut drygt 1 000 bilder och gjorde därav ett tvåtimmars bildspel med musik och kommentarer som jag gav ut på en dubbel-DVD.

Annars trivs jag bäst när jag får ge mig ut på fotografiska ensamvandringar i fjällen, eller får packa fotoryggsäcken i den tidiga gryningstimman för utflykter i skogarna runt Ankarsrum.
Sedan 1994 driver jag fotoverksamheten i form av en firma, "Sylvans Foto", men arbetar också till vardags på ett företag här i Ankarsrum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programpresentation   *** = innebär att det finns bilder som smakprov. Klicka på stjärnorna!!!

En fylligare presentation av bildspelen med många bildexempel finns på min hemsida www.sylvansfoto.se !

Bildspel
Visas med Epson videoprojektor i full HD

"Azorerna" ***    55 minuter   1.000 kr     

Innehåller även filmade avsnitt och mycket bakgrundsmusik.
Azorerna är ett naturparadis mitt ute i Atlanten. Vi besöker bl.a. den vackra vulkankratern Sete Cidades, vandrar till ett djungelvattenfall bortanför en övergiven bergsby, åker på båtsafari och tittar på kaskeloter, olika delfiner och havssköldpaddor, badar i den tropiska oasen Caldeira Velha, vandrar till dimmornas sjö Lagoa do Fogo, provar nationalrätten Cozido som kokas i vulkaniskt het mark, besöker den världsberömda botaniska trädgården Terra Nostra och bergskapellet Nossa Senhora da Paz med sin strålande panoramautsikt och mycket mer. Azorerna är fortfarande ganska oexploaterade som turistöar och alla utflykter gör vi på egen hand.


"Svalbard - en arktisk resa" ***    55 minuter   1.000 kr  
Bilder från en resa med expeditionsfartyget Origo runt den arktiska ögruppen Svalbard. Vi tittar på sälar, Svalbardsrenar, arktiska fåglar, blomrariteter, gör strandhugg i både norska och ryska bosättningar, ser glaciärer kalva rakt ut i havet, blir anfallna av silvertärnor, lär oss om Svalbards historia, besöker Virgohamna där Andrées olycksaliga expedition startade 1897, och gör en isvandring ut på polarisen. Och naturligtvis stöter vi på "Kungen av Arktis", isbjörnen. En av dem kommer ända fram till vår båt, lägger upp labbarna på skrovet och tittar in på oss ! Programmet kan delas upp i två halvlekar med paus emellan.


"Södra Norge" ***     40 minuter   1.000 kr
Bildspelet inleds vid Trollstigen och Geirangerfjorden. Vi blir vittne till en dramatisk räddningsaktion av två fallskärmshoppare som fastnat i den 1.000 meter höga fjällväggen Trollvegga. Uppe på 1.500-meterstoppen Dalsnibba beundrar vi den magnifika utsikten innan vi vandrar in i Jotunheimen nationalpark, till det 275 meter höga vattenfallet Vettisfossen. Vi besöker de fantastiskt vackra stavkyrkorna från 1100-talet, mellanlandar ute på Hardangervidda, innan vi stannar till ute på fågelön Runde. Där närstuderar vi bl.a. lunnefåglar och de sällsynta storlabbarna. Till slut klättrar vi bakvägen upp på klippan Predikstolen som reser sig 600 meter rakt upp ur Lysefjorden. En i sanning hisnande upplevelse !


"Höstvandringar i Marsfjällen"      51 minuter   1.000 kr
Marsfjällen ligger i ett mycket naturskönt område i Lappland, känt från Bernhard Nords klassiska roman "I Marsfjällets skugga". Jag börjar med att besöka Kultsjödalen och den kända Trappstegsforsen. Sedan gör jag en 5-dagars ensamvandring in i Marsfjällsmassivet och letar efter gamla samiska offerplatser. Jag överraskas av en storm på kalfjället och ett bergspass tvingas jag ta mig över krypande på händer och knän, det går inte att stå upprätt i stormen.
     En visit i Fatmomakke, samernas urgamla mötesplats, hinner jag också med innan jag gör en grottkrypning in i Korallgrottan, Sveriges största grottsystem. En fantastisk upplevelse, att djupt inne i berggrunden på fjällen få krypa omkring i mångtusenåriga flodbäddar som numera är uttorkade."Höstvandringar i fjällen - N. Storfjället, Lunndörrsfjällen, Helags"      37 minuter   1.000 kr
Vi börjar med en 3-dagarsvandring i Norra Storfjället, norr om Hemavan.
I Lunndörrsfjällen nere i Jämtland gör vi rundvandringar i olika fjällavsnitt med fantastiska höstfärger, för att sedan avsluta med en toppbestigning av Helagsfjället, Sveriges högsta fjäll söder om polcirkeln.Diabildsvisning

"Natt i Naturen" ***    c:a 45 - 60 minuter   1.000 kr
Från solnedgång till soluppgång, vad man kan uppleva i naturen på natten. Månförmörkelser, stjärnor, kometer, norrsken, ugglor, rävungar, sjöjungfrur, enhörning, skogsrå och andra märkliga företeelser. Visas med lätt utrustning: en övertoningsprojektor och utan ljudanläggning, jag berättar till bilderna direkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2014 Leif Sylvan